Műhelyek

Hallgatói kutatóműhelyek meghirdetése

A tevékenység célja az egyetemünkön tanuló hallgatók előrehaladásának hatékonyabb segítése a tehetséggondozás egységes rendszerének kialakítása és folyamatos fejlesztése révén, a tudományos, művészeti  valamint versenyszféra folyamatosan változó, de egyre növekvő igényeinek megfelelően. A tevékenység emeli az anyaországi  karok által szervezett TDK konferenciákon való sikeresebb részvételt, a dolgozatok-produkciók szakmai színvonalát, valamint elősegíti a konferencián résztvevő hallgatók, továbbá a munkájukat irányító oktatók és kutatók részére a napjaink követelményeinek megfelelő munkafeltételek kialakítását, kutatási lehetőségeket és a nemzetközi  kitekintést. A projekt hozzájárul, a tehetségek felfedezésére alkalmas, tutoriális foglalkozási rendszer kialakításához, továbbá elősegíti, hogy a szakkollégiumok tehetséges hallgatói már a graduális képzés során intenzívebben bekapcsolódhassanak az intézményben folyó kutatás-fejlesztési programokba, részt vehessenek hazai és nemzetközi konferenciákon, szakmai tanulmányutakon.

2015. október 1-től is megindulnak a tavalyi akadémiai évben működött hallgatói kutatóműhelyek. A téli szermeszterben 10 műhelyet hidetünk meg. Minden hallgató választhat érdeklődési körének megfelelő, számára vonzó területet. A jelentkezés az egyes műhelyeknél feltüntetett email-címre történik, a határidő 2015.10.18-a  vasárnap éjfél.

Társas nyelvészeti beszélgetőkör Társas nyelvészeti beszélgetőkör
Dátum: 2015.10.12. 08:00
A műhely célja nyelvvel kapcsolatos témák társas nyelvészeti – más szóval szociolingvisztikai – megközelítésű megvitatása.  A beszélgetések eredménye a szándéktól függően szakdolgozat, TDK-dolgozat vagy maga a tudás és tapasztalat lesz.
Bővebben...
Testnevelés Kutatócsoport Testnevelés Kutatócsoport
Dátum: 2015.10.09. 08:00
A hallgatók felkészitése kutatómunkában való részvételre, melyben a gyermekek motoros képességeit, készségeit és testösszetételét tudják vizsgálni a legújabb tudományosan elismert mérőeszközökkel. Megtanulják az adatrögzités és interpretálás alapjait, illetve az összefűggések vizsgálatát SPSS statisztikai program alkalmazásával. A hallgatók aktiv bekapcsolása a már folyamatban levő kineziológiai kutatásokba.
Bővebben...
Zongoraóra az óvodában Zongoraóra az óvodában
Dátum: 2015.10.09. 08:00
A szakcsoportnak két fő célja van: Egyrészt a zongorázás és általában a zeneművészet iránt érdeklődő hallgatók képességfejlesztése és tudásgyarapítása, másrészt a megszerzett ismeretek alkalmazása az óvópedagógusi munkában. A jelzett két célkitűzés összekapcsolódása tagadhatatlan.
Bővebben...
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.