Módszertani közlöny

Módszertani Közlöny (Методички гласник) је часопис Учитељског факултета на мађарском наставном језику у Суботици у оквиру Универзитета у Новом Саду. Часопис се уређује према профилу факултета. Бави се питањима у вези методике, објављује изворне радове, стручне чланке и преводе. Публикација у неким случајевима даје места и радовима студената и педагозима.
Теме и начин обраде осликава природу институције Учитељског факултета, мултидисциплинираност, и стално ширење структуру образовања. Између осталог и због богаћења те образовне структуре морају се узети у обзир разне области науке код дискусије о методици. Код обраде тема не сме се изгубити из вида аутономија, односно природа појединих научних дисциплина, требају се поштовати специфичност знања и материјал који обухвата чињенице.
Часопис размишља у стручним методикама. Сматра важном, уједно позива и према могућностима асистира у успостављању контаката између разних методичких струка, а у неким случајевим где већ постоји интензиван однос, тамо помаже у сачувању тих. Пренос, размена знања има обострану корист, научну и креативну моћ, која се манифестује у пракси образовне делатности. Васпитање и образовање је од кључне важности код предаје знања, усавршавања компетенције. Тако се може побољшати ефикасност, функционалност, односно цели контекст васпитања и образовања, може се подићи на виши ниво.
Методички гласник је рецензирани часопис. Министарство науке, просвете и технолошког развоја Републике Србије овај гласник је сврстио у издања са обележјем М53.

Др Отто Беке
Др. Беата Грабовац
главни уредници

MÓDSZERTANI KÖZLÖNY (M53)

 

 2017 | 2018 | 2019 | 2020

2021 | 2022

doiFil

 Дигитални репозиторијум Народне библиотеке Србије
Листа категоризованих научних часописа

Сајт користи колачићe за персонализацију садржаја и огласа како би функционалност друштвених мрежа функционисала, као и за анализу промета на веб-локацији. Прочитајте више на тастеру "Прикажи детаље".
Сајт користи колачиће за персонализацију садржаја и огласа на сајту.