Módszertani Кözlöny (М53 - часопис)

Módszertani Közlöny (Методички гласник) је часопис Учитељског факултета на мађарском наставном језику у Суботици у оквиру Универзитета у Новом Саду. Часопис се уређује према профилу факултета. Бави се питањима у вези методике, објављује изворне радове, стручне чланке и преводе. Публикација у неким случајевима даје места и радовима студената и педагозима.
Теме и начин обраде осликава природу институције Учитељског факултета, мултидисциплинираност, и стално ширење структуру образовања. Између осталог и због богаћења те образовне структуре морају се узети у обзир разне области науке код дискусије о методици. Код обраде тема не сме се изгубити из вида аутономија, односно природа појединих научних дисциплина, требају се поштовати специфичност знања и материјал који обухвата чињенице.
Часопис размишља у стручним методикама. Сматра важном, уједно позива и према могућностима асистира у успостављању контаката између разних методичких струка, а у неким случајевим где већ постоји интензиван однос, тамо помаже у сачувању тих. Пренос, размена знања има обострану корист, научну и креативну моћ, која се манифестује у пракси образовне делатности. Васпитање и образовање је од кључне важности код предаје знања, усавршавања компетенције. Тако се може побољшати ефикасност, функционалност, односно цели контекст васпитања и образовања, може се подићи на виши ниво.
Методички гласник је рецензирани часопис. Министарство науке, просвете и технолошког развоја Републике Србије овај гласник је сврстио у издања са обележјем М53.

Др Отто Беке
Др. Беата Грабовац
главни уредници

Módszertani Közlöny (M53)

 

2010 Vol 1. Num 1.
2012 Vol 2. Num 1.
2013 Vol 3. Num 1.
2014 Vol 4. Num 1.
2015 Vol 5. Num 1.
2016 Vol 6. Num 1.
2017 Vol 7. Num 1.
2018 Vol 8. Num 1.
2019 Vol 9. Num 1.
2020 Vol 10. Num 1.
2021 Vol 11. Num 1.

2022 Vol 12. Num 1.
2023 Vol 13. Num 1.

doiFil

 Дигитални репозиторијум Народне библиотеке Србије
Листа категоризованих научних часописа

Сајт користи колачићe за персонализацију садржаја и огласа како би функционалност друштвених мрежа функционисала, као и за анализу промета на веб-локацији. Прочитајте више на тастеру "Прикажи детаље".
Сајт користи колачиће за персонализацију садржаја и огласа на сајту.