Kutatási eredmények és innovatív ötletek a pedagógiában

Írta: Basity Gréta Létrehozva: 2015.05.30. 08:00 Módosítva: 2016.10.26. 15:15

4. Nemzetközi Tudományos Módszertani Konferencia Szabadkán

Kutatási eredmények és innovatív ötletek a pedagógiában

A konferencia nyitóünnepségén fellépett az OffGround zenekar

Megtartották a negyedik Nemzetközi Tudományos Módszertani Konferenciát a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon.

Az előadókat és a hallgatókat dr. Lepes Josip, a kar dékánja köszöntötte. A napjaink módszereit alkalmazó tanító és óvodapedagógus olyan életre készíti fel a gyermeket, amelyben a megszerzett tudással maga tud gazdálkodni – hangsúlyozta az MTTK megbízott dékánja.

Ünnepi beszédében Aleksandra Filipović tartományi felsőoktatási titkárhelyettes további támogatásáról biztosította az oktatás fejlesztését és színvonalemelését célzó kezdeményezést.

Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács oktatási bizottságának elnöke kiemelte: a korszerű pedagógiai gyakorlat rendkívül fontos az óvodapedagógusok és a tanítók számára egyaránt. „A konferencia lehetőség ad arra, hogy a más országokban tudományosan bebizonyított tényeken alapuló és a gyakorlatban működő modelleket ismerhessük meg” – mondta Perpauer Attila. Hozzátette: A Magyar Nemzeti Tanács egyik kiemelt jelentőségű célja, hogy a vajdasági magyar pedagógusokat támogassa, segítse a korszerű oktatás elméletében és gyakorlatában.

Erdély Lenke, a Vajdasági Pedagógiai Intézet igazgatója kiemelte, hogy a módszertani konferencia házigazdája, az MTTK nemcsak a hallgatókat ismerteti meg az innovatív pedagógiai szemlélettel, de a gyakorló pedagógusok továbbképzését is felvállalja.

A nemzetközi konferencia szervezőbizottságának elnöke, dr. Czékus Géza bemutatta az Újvidéki Egyetem 14., legfiatalabb karát, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kart, illetve üdvözölte a visszatérő előadókat és az akkreditált képzés résztvevőit. „A program idén is szerteágazó, mindenki megtalálja a hozzá közel álló tudományterületet, ezért bízunk abban, hogy valamennyien új módszerekkel és szemlélettel térnek vissza a munkájukhoz” – emelte ki dr. Czékus Géza.

Az ünnepélyes megnyitót és a plenáris előadásokat követően nyolc szekcióban folytatódott a konferencia. Az óvodapedagógusok és tanítók olyan témákkal ismerkedtek, mint a művészetekkel való készség- és képességfejlesztés, az egészségtudatos életmód és testnevelés az oktatásban vagy az idegen nyelv és irodalom tanítása a 21. században, de a jó gyakorlatok bemutatása is népszerű volt a gyakorló pedagógusok körében.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.