Immár az MTTK is tagja a Szerbiai Tanítóképző Karok Közösségének

Létrehozva: 2016.03.31. 08:00

Március 30-án a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar egyhangú döntés alapján felvételt nyert a Szerbiai Tanítóképző Karok Közösségébe.

A belgrádi Tanítóképző Karon megtartott közösségi ülésen dr. Danimir Mandić, a Belgrádi Tanítóképző Kar dékánja és az egyesület elnöke, továbbá dr. Željko Vučković, a zombori Pedagógiai Kar dékánja vezette fel és kérelmezte a többi jelenlévő dékán előtt a kar felvételét az egyesületbe. A rendezvényen dr. Josip Lepeš, a Kar megbízott dékánja és dr. Pintér Krekić Valéria, tanszékvezető képviselte az intézményt.

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar 2006-os megalakulása óta igyekezett csatlakozni e közösséghez, amely komoly szakmai, tervezési és program-összehangolási tevékenységi körrel rendelkezik, ám mindeddig felvételi próbálkozásaik sikertelenek voltak. Ennek következtében csak kívülállóként szerezhettek információkat az egyesület működéséről.

A március 30-i csatlakozás nyomán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar több rendezvényre is meghívást kapott, többek közt az április 22-én a Belgrádi Tanítóképző Karon megrendezésre kerülő konferenciára, amelynek fő témája az iskolai oktatás korszerűsítése lesz.

A Kar közleményében kiemelte: „A szabadkai tanítóképző számára rendkívüli fontossággal bír ez a tagság, hiszen ezáltal részese lett egy olyan akadémiai közösségnek, amely a szerbiai közoktatás pedagógus-utánpótlását képezi ki.”

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.