Elismerés az MTTK tehetséges hallgatóinak

Létrehozva: 2015.06.09. 08:00 Módosítva: 2016.10.26. 15:23

Elismerésben részesítették a legtehetségesebb hallgatókat a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. A tanulók kiemelkedő munkáját tanáraik méltatták.

Kiemelkedő mesemondók és szavalók, eredményes testnevelők, kreatív képzőművészek és kiváló zenészek is akadtak a kitüntetésben részesített hallgatók között. Basity Palkovity Gréta egyike azoknak a hallgatóknak, kinek munkáját példaértékűnek nevezték. Amellett, hogy eredményes szavaló, a publicisztikai életben is aktív. „A versmondás nekem sosem okozott terhet, amellett sem, hogy ide bejárok és az újságírás sem, természetesen. Rengeteg új lehetőséget is kaptunk a mentorprogramban. Horgosi gyerekekkel tudtunk foglalkozni. Az ottani szavalókórus egy életre szóló élmény volt. Nagyon motivált ez a közeg. Nagyon hálás vagyok, hogy idekeveredtem.”

Voltak, akik kutatómunkájukkal érdemelték ki az elismerést. Kovács Cintia a kisiskolások bejegyzéseit követte egy közösségi oldalon. Emellett a Tudományos Diákkör Konferencia rendszeres résztvevője. „Én nagyon szeretem a különböző kutatási munkákat, szeretek együttműködni, és a TDK konferenciákon minden évben részt veszek.”

A hallgatók eredményeit példamutatónak tartja a Kar dékánja is. Kiemelte, az elismerés azért is fontos, hogy ösztönözzék a diákokat a további szorgalmas munkára. Lepes Josip, megbízott dékán, MTTK, Szabadka:
„Az úttörőket jutalmazzuk meg, akik valamilyen szinten túlléptek egy a kényelmi zónát és többet tettek a közösségért, hogy ma itt lehessenek. Fontos kiemelni, hogy karunkon megjelennek a dél-bánáti, a nyugat-bánáti, az észak-bácskai, dél-bácskai diákok. Valójában ez egy kis térképe a vajdasági magyarságnak.”

A mintegy 20 tehetséges hallgatót könyvvel ajándékozta meg a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.