Ékes Beszéd

Létrehozva: 2015.11.04. 08:00 Módosítva: 2016.10.26. 15:35

Ékes beszéd címmel egyetemista szónokversenyt tartottak, amelyet az Újvidéki Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke és a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hirdetett meg. A megmérettetésen két kategóriában versenyeztek a fiatalok. A résztvevőknek egy maximum hat perces beszéd előadásával kellett készülni, a felolvasóversenyre pedig egy szabadon választott és egy kötelező szöveg felolvasásában versengtek. Az egyetemistákat négytagú zsűri értékelte.

„Valójában a verseny azért indult el itt a Vajdaságban is, mert ezt egy előválogatónak tekintjük a Budapesten megtartásra kerülő Kazinczy-versenyre, illetve a szónokversenyre, amit ősszel tartanak. Azért is indul nálunk is két kategória, hogy megfeleljünk a magyarországi követelményeknek, ezért van külön a szónokkategóriánk és a beszédművelők kategóriája” – mondta el Takács Izabella, az MTTK tanársegédje.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.