Díjazták az MTTK legjobb hallgatóit

Létrehozva: 2014.11.25. 08:00 Módosítva: 2016.10.25. 21:59

Kiosztották a Katalin és az évfolyamok legjobb hallgatóinak járó díjakat Szabadkán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar kar napi ünnepségén. Már nyolc éve november 25-én tartják meg az ünnepséget.

1871. november 25-én indították meg Szabadkán a női tanítóképzőt, erre a napra emlékeznek minden évben a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Ezen a napon jutalmazzák meg azokat a diákokat, akik a kar hírnevét, tekintélyét növelik.

Lepeš Josip a Kar megbízott dékánja szerint, ezek az elismerések jobban ösztönzik a diákokat. „Maga az elismerés talán nem is annyira fontos, ahogy mondják inkább az út a fontos. A diák amíg eljut az elismerésig addig egy hosszú úton megy keresztül, tehát megtapasztalja saját tudását, gyengeségét, saját kitartását, megtapasztalja, hogy mit szeretne és mit nem szeretne az életében. Valójában a díjak utat mutatnak a későbbi életükben, kutatásukban, egyszerűen az életfolyamatok folyamán.”

Kilenc egyetemi hallgatót részesítettek elismerésben. Minden év legmagasabb átlaggal rendelkező tanító- és óvóképző diákja pénzjutalomban részesült, illetve két Katalin-díj is kiosztásra került.

Madarász Kulcsár Sarolta Katalin-díjat kapott. „Gyakorlatilag nem az elismerésért dolgoztuk, hanem magát a mesterdolgozat megírását saját magunk miatt tettük és saját magunk miatt végeztük el úgy, ahogy. Ez, hogy díjazzák, vagy kitüntetésben részesítenek emiatt külön öröm számomra, hiszen azt érzem, hogy az eddigi munkámat értékelik, és az eddigi munkám eredménye, hogy én vagyok az egyik Katalin-díjas.”

A legjobb negyedéves hallgató Bognár Renáta, akinek 9,87-es volt az átlaga. Szerinte, ez ösztönözhet más hallgatókat is arra, hogy ne adják fel tanulmányaikat. „Nekem nagyon sokat jelent, mert tényleg a négy év során is igyekeztem a maximumot nyújtani tanulmányaim során és nem mellékes az sem, hogy negyedik éve én kapom ezt a díjat, tehát ez az év még különlegesebb számomra mint a többi.”
Oklevélben részesült még 24 diák, akik a tanításon kívüli tevékenységekben emelkedtek ki.

Beszámolót hallhattak az egybegyűltek az év jelentős rendezvényeiről amit az MTTK rendezett, illetve négy tanárt is elismerésben részesítettek, és megköszönték az általános iskoláknak, iskoláskor előtti intézménynek, a Városi Múzeumnak és az Állatkertnek, hogy segítették az egyetem munkáját.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.