Téli Egyetem az MTTK-n

Létrehozva: 2017.01.04. 08:00 Módosítva: 2017.01.09. 14:41

Mintegy kétszáz pedagógus vesz részt a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és az MNT Téli Egyetemén. Három nap alatt tíz akkreditált képzést szerveznek. A pedagógusok egyebek mellett környezeti nevelés, interaktív matematika és elsősegély-továbbképzés kurzusokat is hallgathatnak.

Az iskolákban sokszor fordul elő kisebb baleset. Fontos, hogy a pedagógusok felkészüljenek az ilyen esetekre. Szendi Zsolt, elsősegélynyújtó oktató: „Általában a tapasztalatok azt mutatják, hogy pánikhangulat szokott kialakulni az iskolákban. Különböző szabályzatok vannak, amik arra vonatkoznak, hogy a tanároknak mit kell tenniük, ha valakivel valami történik.”

Az elsősegély-oktatás mellett kilenc további akkreditált képzést tartanak a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Námesztovszki Zsolt, az intézmény dékánhelyettese elmondta, az ilyen események nagyon jó alkalmak a tapasztalatcserére. „Amikor a pedagógusok befejezték az egyetemet, azóta változtak dolgok, tehát új tartalmak, elvek, módszerek. Ezért fontos, hogy eljöjjenek és frissítsék a tudásukat.”

Az idei Téli Egyetemet a Magyar Nemzeti Tanáccsal együttműködve szervezték meg. Petkovics Márta, tag, Végrehajtó Bizottság MNT: „Ezúttal a MNT az osztálykirándulás programunkban részt vevő osztálytanítókat szólította meg, 225-öt, ennek több, mint fele elfogadta a felajánlásunkat, hogy az MNT támogassa a továbbképzésüket.”

Szabadka mellett még három városban, Zentán, Nagybecskereken és Újvidéken szerveznek továbbképzést a közoktatásban dolgozóknak.

forrás

Címkék

Képzéseink
ÚJ - Nevelői szak (BA)
ÚJ - Okleveles kommunikátor szak (BH)
Okleveles tanító szak (BH), (MA)
Okleveles óvodapedagógus szak (BH), (MA)

További képzések
Pedagógiai, pszichológiai, módszertani (PPM) képzés
Informatika modul
Szerb mint nem anyanyelv tanítása
Projektoktatás

Akkreditált pedagógus-továbbképzés

Íratkozzon fel
Hírlevelünkre