Szabadka Tehetségpont

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar 2013. július 17-től regisztrált Tehetségpont regionális szinten.

A Tehetségpont célja, hogy elősegítse a hallgatók tudományos életbe való beilleszkedését, kibontakozását. Az oktatók kiváló képzési, tudományos és tehetséggondozó lehetőségeket biztosítanak a hallgatóinknak, bevonják őket a tudományos kutatásba. A Karon műhelymunkák működnek, amelyek a tehetséggondozáshoz biztosítanak szervezett kereteket.

Hallgatóink rendszeresen sikerrel vesznek részt tudományos diákköri konferenciákon, művészeti és sporteseményeken, esszéíró versenyeken, de ezek mellett kiváló eredményeket érnek el szónoklás és mesemondás terén, illetve maguk is szerveznek ehhez hasonló rendezvényeket (Gyermeknap, Sportnap, Pi-nap, Egyetemista hét, Fenntarthatóság hete stb.).

Az MTTK-nak számos külföldi és hazai egyetemmel, pedagógusképző intézménnyel, civil szervezettel van jól működő partnerkapcsolata, amelyek a tehetséges hallgatóknak is lehetőséget biztosítanak külföldi tanulmányutakra, hallgatócserére.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar 2016. október 1-jén Budapesten, a tehetségpontok találkozóján ünnepélyes keretek között átvehette az Európai Tehetségpont oklevelet.

Tehetségpont találkozó 2016 Tehetségpont találkozó 2016
Dátum: 2016.10.01. 08:00
2016. október 1-jén Budapesten került megrendezésre a Tehetségpontok találkozója, melynek keretein belül a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar mint Szabadka Tehetségpont vett részt.
Bővebben...

Képzéseink
ÚJ - Nevelői szak (BA)
ÚJ - Okleveles kommunikátor szak (BH)
Okleveles tanító szak (BH), (MA)
Okleveles óvodapedagógus szak (BH), (MA)

További képzések
Pedagógiai, pszichológiai, módszertani (PPM) képzés
Informatika modul
Szerb mint nem anyanyelv tanítása
Projektoktatás

Akkreditált pedagógus-továbbképzés

Íratkozzon fel
Hírlevelünkre