Médiakör

A műhelyfelelős oktató: Takács Izabella, Vukov Raffai Éva

A műhely célja:

A Kör célja egy olyan webfelület kialakítása, szerkesztése és aktualitásokkal történő feltöltése, amelyet a hallgatók tartanak fenn.  Az (újság)írói kompetenciák gyakorlására és/vagy kialakítására szolgáló funkció mellett lehetőséget ad a hallgatók aktuális közügyeinek  interaktív megvitatására, az egyetemen és a közéletben történő eseményekről történő hírek publikálására, valamint hallgatói munkák megjelentetésére. 

A MÉK egy specifikus tevékenységet lát el,mely nem kötött óraszámmal működő tevékenység, hanem folyamatos munkamódszer, amellyel a hallgatókat a sajtótevékenységekre is felkészítjük, íráskészségüket fejlesszük, valamint a közéleti eseményeken való jelenlétükkel  világpolgárokká neveljük őket. 

A műhely képzésének fő sajátosságai:

 

Módszerek:

Eredmények:

- Kutatás

- Beszámoló megjelentetése a Kart érintő eseményekről

- Megfigyelés

- Rendezvények eseményeiról netes felületen megjelentetett beszámoló

- Írásgyakorlat

- Riport/interjú készítése Karunk dolgozóival vagy vendégeivel

Gyereknap 2015 Gyereknap 2015
Írta: Nagy Lilla Dátum: 2015.06.09. 08:00
Gyermeknapot szerveztek a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói június 6-án, szombaton a belvárosban. Az eseményre negyedik alkalommal került sor. A rendezvény az eddigi legsikeresebbnek bizonyult, mivel előző években leginkább  csak környezetismeret köré csoportosultak játékaink, idén viszont úgy gondoltuk, hogy kibővítjük és több tantárgyat is megpróbálunk közelebb hozni a gyermekekhez.
Bővebben...
Esszé Esszé
Írta: Deák Kitti Dátum: 2015.05.15. 08:00
Máriás Krisztina, Fazekas Izabella, Szalma Izabella és Győrfi Adrianna, Karunk negyedéves hallgatói, többek között a Magyar Nemzeti Tanács pályázatának győztesei. Nyereményük egy háromnapos kirándulás Strasbourgba, Franciaország festői városába, ahol a díjazottak megismerhetik az Európai Parlamentet, illetve a Rajna-völgy egyéb nevezetességeit is.
Bővebben...
Bemutató a Kosztolányi Dezső Színházban Bemutató a Kosztolányi Dezső Színházban
Írta: Bessenyei Judit Dátum: 2015.05.06. 08:00
Bemutatták Molnár Ferenc Liliom című drámáját kedden a Kosztolányi Dezső Színházban.
Bővebben...
Ifjúsági lelki nap Csantavéren Ifjúsági lelki nap Csantavéren
Írta: Paul Dávid Dátum: 2015.05.06. 08:00
Csantavéren idén is megrendezésre került az ifjúsági lelki nap április 25-én.  A fiatalok a nap folyamán előadásokon és közös játékokon, vetélkedőkön vettek részt, délután pedig szentmisével zárult a program. Jómagam a szervezésben is segédkeztem, a kiscsoporttal papírgurigákra lerajzoltuk, hogy ki mi szeretne lenni, amikor felnő, később Adj király katonát játszottunk.
Bővebben...
Íratkozzon fel
Hírlevelünkre