Médiakör

A műhelyfelelős oktató: Takács Izabella, Vukov Raffai Éva

A műhely célja:

A Kör célja egy olyan webfelület kialakítása, szerkesztése és aktualitásokkal történő feltöltése, amelyet a hallgatók tartanak fenn.  Az (újság)írói kompetenciák gyakorlására és/vagy kialakítására szolgáló funkció mellett lehetőséget ad a hallgatók aktuális közügyeinek  interaktív megvitatására, az egyetemen és a közéletben történő eseményekről történő hírek publikálására, valamint hallgatói munkák megjelentetésére. 

A MÉK egy specifikus tevékenységet lát el,mely nem kötött óraszámmal működő tevékenység, hanem folyamatos munkamódszer, amellyel a hallgatókat a sajtótevékenységekre is felkészítjük, íráskészségüket fejlesszük, valamint a közéleti eseményeken való jelenlétükkel  világpolgárokká neveljük őket. 

A műhely képzésének fő sajátosságai:

 

Módszerek:

Eredmények:

- Kutatás

- Beszámoló megjelentetése a Kart érintő eseményekről

- Megfigyelés

- Rendezvények eseményeiról netes felületen megjelentetett beszámoló

- Írásgyakorlat

- Riport/interjú készítése Karunk dolgozóival vagy vendégeivel

Tanácskozás az anyanyelvről az MTTK-n Tanácskozás az anyanyelvről az MTTK-n
Dátum: 2015.10.19. 08:00
Különbséget kell tenni a szórványmagyarság és a tömbmagyarság anyanyelvoktatása között – hangzott el egyebek mellett az Anyanyelvi nevelés és nyelvi revitalizáció című tudományos konferencián, Szabadkán. A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon megtartott rendezvényen a szerbiai szakemberek mellett részt vettek még szlovéniai, erdélyi és magyarországi oktatók és kutatók is.
Bővebben...
Népi kézművesség Népi kézművesség
Írta: Nagy Lilla Dátum: 2015.10.13. 08:00
A negyedik évfolyam, óvóképző szakán, a választható tantárgyak között szerepel, a Népi kézművesség nevet viselő tantárgy is. A hallgatókat Raffai Judit tanárnő kalauzolja el a régi mesterségek világába, valamint  különböző népi szokásokkal is megismerkednek. Mivel beköszöntött az ősz, illetve az őszi termések betakarításának időszaka, így a mai órán (2015.10.12) a hallgatóknak elmesélte, hogyan is működött régen a kukorica betakarítása.
Bővebben...
Továbbképzések az interaktív tábla használatáról Továbbképzések az interaktív tábla használatáról
Írta: Nagy Lilla Dátum: 2015.09.28. 08:00
Nem véletlen, hogy egyre több helyen olvashatjuk és hallhatjuk azt a mondatot, miszerint: „A 21. század a digitális ember kora”, hiszen az elmúlt években igen nagy mértékben megváltozott az emberek magán- és munkahelyi élete is. Ennek oka pedig nem más, mint a technika vívmányainak rohamos fejlődése.
Bővebben...
Beszédművelés Beszédművelés
Írta: Huszka Lilla Dátum: 2015.06.10. 08:00
Kedden délelőtt a második évfolyam hallgatói rendhagyó záróvizsgát tettek Beszédművelésből, amellyel elnyerték az oktató, prof. dr. Bene Annamária tetszését és dicsérő szavait is. A ünnepélyes kurzuszárást a díszteremben tartották, ahol Weöres Sándor Bóbita című kötetének verseit adták elő.
Bővebben...

Informatikai modul (90 kreditpont)

Íratkozzon fel
Hírlevelünkre