Informatika – programozás–angol

Létrehozva: 2016.09.20. 08:00 Módosítva: 2016.10.26. 15:36

Kocka Suli néven informatikai képzés indul felsősök és középiskolások számára Szabadkán

Készítse fel gyermekét a világ legjobban fizető munkájára! – hangzik a Kocka Suli mottója. Hogy mi is a Kocka Suli, arról Námesztovszki Zsolt szervezőtől kaptunk információkat. Mint megtudtuk, a Kocka Suli elnevezésű program egy hosszútávú, két évre szóló képzés, amelyet felsősöknek és középiskolásoknak hirdettek meg, és amelyen az informatika, a programozás a legfőbb téma, és az angol nyelv erősítése.

Az első ingyenes bemutató órára október 15-én kerül sor a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon, ahol több előadás révén ismerkedhetnek meg a projektummal az érdeklődők. Námesztovszki Zsolt a tudatos és biztonságos internethasználat alapjairól beszél majd, Balázs Piri Dorottya és Gál Lídia Játssz okosan, netezz biztonságban! címmel tart előadást, Vörös Csaba a játékos programozásról, Kőrösi Gábor pedig a robotok programozásáról fog beszélni. Ezt az órát a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar támogatja. Ehhez a csapathoz csatlakozik még a tanulókkal való foglalkozásban majd Esztelecki Péter és angoltanárként Gábrity Eszter is.

– Két csoportot terveztünk, egy középiskolásokból és egy felsősökből állót. Ezen az első órán a diákok is információkat kapnak a programról, és mi is felmérhetjük, hogy mekkora az érdeklődés. A Kocka Sulit hosszú távú programnak tervezzük, mintegy két évre. Informatika, programozás, PHP programozás és angol, ezekre a témakörökre épül. Az első év az alapozás lenne, az informatikai szintre hozás és az angol nyelv szintre hozása, a második évben lenne a programozás. Megpróbáljuk elérni az iskola végére azt a célt, hogy a tanulók alkalmasak legyenek kisebb projektekben történő részvételre, amelyek angol nyelvű kiírások, ezért is fontos az angol nyelv erősítése is – hallottuk Námesztovszki Zsolttól, aki azt is hangsúlyozta, ennek a programnak egyebek mellett az itthon maradás segítése is lehet a hozadéka, hiszen a programozók jellemzően nem vándorolnak el, általában otthonról dolgoznak. – A diákok érdeklődőek, folyamatosan érkeznek a jelentkezések. Az informatikai szakemberek keresettek, és ez jól fizető álláslehetőségeket rejt.

forrás

Címkék

Képzéseink
ÚJ - Nevelői szak (BA)
ÚJ - Okleveles kommunikátor szak (BH)
Okleveles tanító szak (BH), (MA)
Okleveles óvodapedagógus szak (BH), (MA)

További képzések
Pedagógiai, pszichológiai, módszertani (PPM) képzés
Informatika modul
Szerb mint nem anyanyelv tanítása
Projektoktatás

Akkreditált pedagógus-továbbképzés

Íratkozzon fel
Hírlevelünkre