Az első „Együtt a Zöldúton” Erasmus+ projektről

Létrehozva: 2016.11.30. 11:14

„A Gyeregyalog.hu Egyesület kezdeményezte a „Fiatal zöldút szervezők, természetbarátok és környezeti nevelési szakemberek közép-európai találkozója” (rövid megnevezése: „Együtt a Zöldúton”, 2015-3-HU02-KA105-001186) Erasmus+ projekt beindítását. 2015 decemberében derült ki, hogy az Erasmus+ program keretében beadott Projekt nyert, és a jóváhagyott maximális támogatás 15.353 euró. A pályázat Koordinátori szerepét a Gyeregyalog.hu Közhasznú Egyesület töltötte be. A pályázat megvalósítását a Riparia Természetbarátok Egyesülete mellett a horvátországi Savez Poduzetnika Mađara Hrvatske nevű szervezet és a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség segítette.

A projektum keretében 4 ország (Magyarország, Horvátország, Ukrajna, Szerbia) 16–26 év közti fiataljai érkeztek a Pécs melletti Orfűre, hogy az ökoturizmussal és zöldúttal kapcsolatos jó gyakorlatokat megismerjék, a környezettudatos magatartást, vállalkozó szellemet és a helyi termék hasznosítást elsajátítsák.

Egyesületünkön keresztül 11 fiatal képviselte Szerbiát, akik zömmel a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói, a csoportot Vinkó Tamás (Egyesületünk elnöke) vezette.

A „Fiatal zöldút szervezők, természetbarátok és környezeti nevelési szakemberek közép-európai találkozója” 2016. május 13–20. között került megrendezésre. Egy hét csak a zöldutakról, a környezeti nevelésről, a fenntartható fejlődésről és a közösségépítésről szólt.

A találkozó alatt a fiatalok élményalapú tanulás elvén új ismereteket tudtak szerezni, és készségfejlesztő tréningeken, csapatépítő foglalkozásokon, túrákon, kulturális programokon vettek részt.

Az utolsó napon a találkozó alatt készült alkotásokból, élményfotókból kiállítást, majd divatbemutatót szerveztek a fiatalok az orfűi Medvehagyma Házban, és mindenki ünnepélyes keretek között átvehette Youthpass tanúsítványát.

Videó összeállítás Panda Márk, magyarországi résztvevő, szerkesztésében, ezúton is köszönjük :) ”

forrás

Címkék
Íratkozzon fel
Hírlevelünkre